Ingredience: | |||||
kančí kýta | 500 g | slanina | 100 g | cibule | 250 g |
červené víno | 500 ml | zeleninový vývar | 500 ml | jalovec | 10 kuliček |
mletý kmín | 1/2 lžičky | bobkový list | 8 listů | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | rajčata | 1 plechovka | rajčatový protlak | 1 malé balení |
mletá paprika | 2 lžíce | šípková marmeláda | 3 lžičky |
Jakmile se ochladí, přijde podzim a venku je pochmurno, tak dostávám automaticky chuť na maso a hlavně omáčky. Jedno jídlo, které si rozhodně nikdy neodpustím, je guláš. Dělávám ho na několik způsobů a vždy se snažím ho dělat zdravěji. Zahušťuji zeleninou a podlévám domácím vývarem. Díky tomu je výsledek (troufám si říct) vždy dokonalý.
Mezitím si pokrájíme cibuli na drobno a přidáme ke slanině. Restujeme do zlatova.
Nyní přidáme maso pokrájené na kostičky a zatáhneme ho po všech stranách.
Když je maso zatáhlé, tak ho zalijeme vývarem a červeným vínem.
Přidáme bobkový list a jalovec. Ten doporučuji dát do síťky, aby jste ho pak nemuseli lovit po kuličkách.
Přidáme také mletý kmín, sušenou papriku, sůl a pepř.
Ještě přidáme pokrájená rajčata s rajským protlakem a vaříme, až bude maso měkké.
Maso, bobkový list a jalovec vyjmeme a omáčku důkladně rozmixujeme. Vnikne z toho krásně hladká a zahuštěná omáčka.
Maso vrátíme a můžeme servírovat. Doporučuji s čerstvým chlebem nebo domácím houskovým knedlíkem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI