Ingredience: | |||||
kančí hřbet | 1 kg | velká cibule | 1 ks | velká mrkev | 1 ks |
velká petržel | 1 ks | celer | 1/2 ks | jalovec | 4 kuličky |
badyán | 1 hvězdička | celá skořice | cca 2 cm | citronová kůra | 1/4 lžičky |
domácí švestková povidla | 4 lžíce | polosladké červené víno | 200 ml | máslo | 2 plátky |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Můj pomocník v kuchyni číslo jedna (když nepočítám dceru), měl dnes noční směnu. A opravdu se činil. Hned jak jsem ráno vešla do kuchyně, linula se ke mně nebezpečně hříšná vůně. Vydržet do oběda si vyžádalo poslední zbytky mojí vůle (smích).
Pozn.: Možná je to hřích, připravovat kančí hřbet takto. Slušela by mu určitě hlavně minutková úprava. My to ale takto milujeme a dá si s námi i tříletá dcera.
Kančí hřbet očistíme a odblaníme. Pokud se na délku nevejde do pomalého hrnce, překrojíme ho na dvě části. Cibuli nakrájíme nahrubo a nasypeme na dno hrnce. Na ní položíme maso a přidáme švestková povidla. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a zasypeme s ní maso. Přihodíme ještě jalovec, badyán, skořici, citrónovou kůru, osolíme, opepříme a vše zalijeme 200 ml červeného vína a 200 ml vody/vývaru. Na vrch položíme dva plátky másla a pomalíme na stupeň LOW asi 8 hodin. Poté maso vyjmeme, vybereme koření a zbytek rozmixujeme na omáčku (pyré). Případně můžeme ještě dosolit. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila špecle, ale hodí se určitě i houskový knedlík nebo opékané brambory. Snad si pochutnáte stejně jako my.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI