Ingredience: | |||||
kančí kýta | 600 g | menší celer | 1 ks | velká cibule | 2 ks |
kvalitní hořká čokoláda | 30 g | smetana ke šlehání | 250 - 300 ml | sůl | dle chuti |
černý pepř | dle chuti | rozmarýn | pár lístků | slunečnicový olej | dle potřeby |
tarhoňa | dle potřeby |
Milujeme zvěřinu. Nedávno jsme pozvali rodinu bohyně Lenky na srnčí na smetaně a teď jsme si připravili kančí kýtu. Pořád jsem dumala, jak a s čím ji zkombinuji. Až jsem se trochu odvázala a nebála se přihodit do omáčky čokoládu. Ano, čtete správně. Čokoládu.
Maso, pečené pomalu s celerem a cibulí, bude jemné a křehké. Zajímavě dochucená omáčka z něj udělá opravdovou pecku, kterou si opravdu zamilujete.
Cibuli si nakrájejte na půlkolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na plátky.
Cibuli i celer společně opečte na pánvičce na plotně, na trošce oleje, pěkně dozlatova. Poté nasypejte do pekáče, ve kterém budete péct maso. Já jsem použila velký litinový pekáč s poklicí.
Na uvolněné pánvičce opečte kančí kýtu vcelku, osolenou a opepřenou ze všech stran. Opečenou kančí kýtu přidejte k celeru a cibuli do pekáče, přidejte rozmarýn, přiklopte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 120 °C, dokud nebude maso měkké.
Doba pečení záleží na tom, jaký velký kus kančí kýty máte. Ale bude to určitě nakolik hodin.
Měkkou kančí kýtu vyndejte z pekáče. Cibuli a celer dejte do mixéru, přidejte smetanu a rozmixujte dohladka. V horké omáčce nechejte rozpustit na kostičky nalámanou čokoládu. Ještě můžete společně pár minut provařit.
Podávejte, s čím máte chuť. My jsme zvolili tarhoňu, protože v poslední době patří mezi naše oblíbené přílohy.
Dobrou chuť přeje Elly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI