Kančí na červeném víně zpět

Ingredience:
kančí maso500 gmrkev3 ksšpek kousek
větší cibule + 3 malé cibule2 ksčervené víno (kvalitnější)300 mlvývar nebo voda dle potřeby
sůl špetkapepř špetkakmín špetka
mletá sladká paprika špetkapálivá paprika špetkamáslo kousek
kančí maso 500 g, mrkev 3 ks, špek kousek, větší cibule + 3 malé cibule 2 ks, červené víno (kvalitnější) 300 ml, vývar nebo voda dle potřeby, sůl špetka, pepř špetka, kmín špetka, mletá sladká paprika špetka, pálivá paprika špetka, máslo kousek

Příprava

Kdo miluje zvěřinu, ať neváhá a tasí pánev.

Orestujeme si cibuli najemno na špeku do hněda, přidáme maso a necháme pořádně opéct. Vydusíme na tuk, přidáme nakrájený česnek, orestujeme. Přidáme meltou sladkou papriku a trošku pálivé, kmín. Zarestujeme a zalijeme půl na půl červeným vínem a vývarem nebo vodou. Dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Dál dusíme. Podle potřeby dolíváme víno a nebo vodu či vývar. Dosolíme (kdo používá, může si přidat masox). Ke konci si přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli a necháme už jen probublat, aby změkla. Zjemníme kouskem másla.

2014-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI