Kančí na pomerančích a skořici zpět

Ingredience:
kančí plec800 golej2 lžícevelká cibule3 ks
česnek5 stroužkůvelký pomeranč2 ksmletá skořice1 lžička
zeleninový bujón1 kostkamletý pepř špetkapomerančová šťáva200 ml
sůl dle chuti
kančí plec 800 g, olej 2 lžíce, velká cibule 3 ks, česnek 5 stroužků, velký pomeranč 2 ks, mletá skořice 1 lžička, zeleninový bujón 1 kostka, mletý pepř špetka, pomerančová šťáva 200 ml, sůl dle chuti

Příprava

Divočina je náramná pochoutka. Pokud tento druh masa nemáme,jídlo můžeme připravit i z hovězí kližky a pochutnáme si také.

Z pomerančů ostrým nožíkem seřízneme slupku i se spodní bílou částí. Odkrojíme pár tenkých plátků na ozdobu a zbytek pomerančů nakrájíme na větší dílky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a ve větším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme do zrůžovění. 
Maso nakrájíme na větší kostky, přidáme k orestované cibuli a necháme prudce zatáhnout. Zasypeme skořicí, pepřem, promícháme a vše přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce.
Kastrol vypláchneme pomerančovou šťávou a opět přelijeme do pomalého hrnce. Posypeme rozdrobenou bujónovou kostkou, kousky pomerančů a přiklopíme poklicí.
Hrnec nastavíme na II.stupeň a necháme pracovat 4hodiny. Poté podle potřeby dosolíme a podáváme. Na talíři ozdobíme pomerančovým plátkem.
Na přílohu se hodí různě osmažené brambory.
Poznámka
Pokud nemáme pomalý hrnec, dusíme v obyčejném kastrolu za občasného podlití doměkka.
Také můžeme použít papiňák, ve kterém bude maso měkké cca do 50minut.

2016-02-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI