Kapr marinovaný 24 hodin na tymiánu, citrónu, kmínu a soli se zeleninkou zpět

Ingredience:
olivový olej dle potřebykapří filet - očištěný, stažený100 gmletý kmín špetka
tymián dle chuticitron1 kshimalájská sůl dle chuti
mrkev1 - 2 kszelené fazolky hrsthrášek hrst
olivový olej dle potřeby, kapří filet - očištěný, stažený 100 g, mletý kmín špetka, tymián dle chuti, citron 1 ks, himalájská sůl dle chuti, mrkev 1 - 2 ks, zelené fazolky hrst, hrášek hrst

Příprava

Než jsme měli Tomáška tak jsem ryby moc nejedla, až v těhotenství jsem jim přišla na chuť a zjistila, jak velkou chybu jsem dělala. Jak se říká, člověk nemůže hodnotit něco, co neochutnal. Kapříka nám přivezli babička s dědou, dostali jsme ho jako dárek k uzavření smlouvy s telefonním operátorem, dobrý benefit, který stál za to. Kapříka Tomášek sledoval ve vaničce 3 dny, pak jsme mu řekli, že ho pustíme dědovi do jezírka, kde děda domácí kapry má. Tomášek spokojeně chodí k jezírku a říká kapr. Babička, jelikož je už za ta léta vycvičený profesionál ve filetování kapříka, připravila a mně předala už jen ke zpracování. Kapra jsem jedla prvně v životě a moc jsem si pochutnala a o našem malém jedlíkovi nemluvě.

Očištěný a stažený filet osolíme, pokmínujeme, zalijeme šťávou z citrónu, přidáme tymián a uzavřeme do dózy a dáme do lednice marinovat 24 hodin.

Na páře si připravíme zeleninu - mrkev, hrášek, zelené fazolky.

Vyjmeme kapra z lednice a filet opečeme na olivovém oleji po obou stranách do zlatova.

2016-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI