Kapr na kmíně s brambory a drcenými rajčaty zpět

Ingredience:
vykuchaný kapr1/2 ksdrcená rajčata1 plechovkastředně velké bramborycca 6 ks
třtinový cukr dle chutioregano dle chutibazalka dle chuti
kmín dle chutimáslo dle potřebysůl dle chuti
vykuchaný kapr 1/2 ks, drcená rajčata 1 plechovka, středně velké brambory cca 6 ks, třtinový cukr dle chuti, oregano dle chuti, bazalka dle chuti, kmín dle chuti, máslo dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Kapr... někdo ho má rád, druhému smrdí a někdo ho nejí kvůli kostem. U nás nedáme na kapra dopustit, je to dobře dostupná ryba a za rozumné peníze, navíc nám velice chutná, takže si ho občas uděláme i jinak než na řízek. Tentokrát jsem vyslyšela přání dcerky, že by ho chtěla s rajčátky. A abych si ulehčila práci, dala jsem to vše do jednoho pekáče. Výsledkem je super "jednopekáčovka".

Kapra naporcujte na zhruba 5 cm velké kousky, osolte a okmínujte ho. Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Do pekáče dejte brambory, osolte je, okmínujte, přidejte pár plátků másla a zalijte je rajčaty z plechovky. Přidejte oregano, bazalku, cukr podle chuti, aby nebyla omáčka příliš kyselá, můžete však cukr úplně vynechat. Nahoru nandejte kusy kapra, zase pár plátků másla a přiklopte víkem. Pečte ve vyhřáté troubě zhruba na 200°C asi 90 minut. Záleží na vaší troubě.

2017-04-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI