Ingredience: | |||||
kapří filety | 4 ks | kmín celý | 1 špetka | máslo | 1 plátek |
olivový olej | 1 lžíce | limetka | 1 ks | ||
Na marinádu: | |||||
stroužek česneku | 3 ks | čerstvý zázvor | 5 cm | šťáva z celé limetky | 1 ks |
olivový olej | 5 lžic | mořská sůl | 1 lžička | ||
Příloha: | |||||
bramborová kaše | polníček | rajčata |
Milujete kapra? Ryby? V tom případě jste u toho správného receptu, který chce pár hodin trpělivosti a poté vás rybka vystřelí do gastro nebe chutí.
Nejprve si připravíme marinádu,ve které bude kapřík nejméně 12 hodin odpočívat.
Utřeme česnek, zázvor nastrouháme co nejjemněji. Do mísy k česneku se zázvorem vymačkáme šťávu z limetky, přidáme olivový olej a řádně promícháme.
Filety si nasolíme, vložíme do připravené marinády a uložíme do lednice. Po 12 hodinách kapra vyndáme, posypeme celým kmínem.
Na pánvi zpěníme máslo a rybku smažíme dorůžova. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši, salát z polníčku a rajčat. Jednoduché a vynikající.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI