Kapr: | |||||
řízků z kapra nebo cca 2,5 kg kapr | cca 4 - 8 ks | rýžová mouka | hrst | mletá sladká paprika | špetka |
majoránka | dle chuti | tymián | dle chuti | sůl | dle chuti |
Brambory: | |||||
velké brambory | 4 ks | hrášek | hrst | cibule | 1 ks |
malá mrkev | 1 ks | dýně | kousek | máslo | 1 lžíce |
kmín | špetka | sůl | dle chuti |
U nás je kapr asi top ryba. Je celkem levná a výborná chuťově. Naše děti jí milují. Z toho měl asi největší radost můj dědeček, který byl vášnivý rybář, a vždy jsme se u něj scházeli na večeři, kdy rybu sám chystal.
Vždy, když je u nás kapr, nestačíme obírat a děti dělají jako hejno piraní. Smích. Proto, když u nás byl zase po čase kapr, chtěla jsem udělat klasiku trochu jinak. Takže místo řízku s klasickým salátem vznikl.
V misce si rozděláme mouku s kořením. Kapra naporcujeme na podkovy a podkovy na půl. Kapra obalíme ve směsi, z mouky a koření, ze všech stran a dáme do pekáčku vyloženým pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 210 stupňů asi 20 minut, dokud není barva zlatavá.
Oloupané brambory uvaříme společně se solí a kmínem doměkka. Zeleninu nakrájíme. Cibuli na plátky, mrkev a dýni na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme veškerou zeleninu dozlatova.
Brambory nasypeme do pánve k zelenině a našťoucháme.
Tento recept je tvárný. Používejte to, co máte v lednici. Na zahradě. Klidně kedlubnu, jarní cibulku, brokolici, pórek atd.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI