Kapusta s vepřovým masem zpět

Ingredience:
cibule2 ksvepřové maso (krkovice, plec nebo bok)400 gkapusta500 g
kmín dle chutičesnek dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutisádlo nebo olej dle potřebycitronová šťáva dle chuti
Příloha:
vařené brambory dle potřeby
cibule 2 ks, vepřové maso (krkovice, plec nebo bok) 400 g, kapusta 500 g, kmín dle chuti, česnek dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sádlo nebo olej dle potřeby, citronová šťáva dle chuti, vařené brambory dle potřeby

Příprava

Kapusta... někým nenáviděná, někým milovaná. Hlavně je to šíleně zdravá zelenina, která má díky vláknině blahodárný vliv na náš trávicí systém. Je plná vitamínu C, E, K a vitamíny skupiny B. Dále také obsahuje draslík, vápník, hořčík, železo, fosfor, selen a kyselinu listovou. Pomáhá snižovat cholesterol a pomáhá našemu trávicímu traktu. Zkrátka je spousta důvodů, proč se jí přestat vyhýbat a začít ji milovat.

Cibuli a česnek oloupejte a cibuli nakrájejte najemno. Kapusta se musí očistit, listy, které nedrží u hlavičky, odlomte a omyjte od nečistot a nechte okapat. Hlavičku omyjte celou a také nechte okapat. Z listů je důležité vykrojit tvrdé části vprostřed, ty si schovejte třeba do vývaru. Listy rozkrájejte napůl a na silné proužky. Hlávku rozkrojte na půl a vykrojte košťál. Maso si nakrájejte na malé kostky.

V hrnci rozpusťte lžíci másla a orestujte na něm připravenou cibuli. Pozvolna opékejte, dokud nebude zlatavá, až nahnědlá. Přidejte maso a nechte zatáhnout ze všech stran. Osolte, opepřete a přidejte kmín. Podlije trochou vody, zhruba do tří čtvrtin masa a nechte dusit. Když je maso skoro měkké, přidejte kapustu a podle potřeby podlévejte vodou. Nechte dovařit maso a podle vaší chuti nechte i změknout kapustu. Kdo ji má rád křupavější, přidá ji později. Pokud máte v hrnci moc vody, nechte ji svařit, aby jí bylo tak akorát. Když je vše tak, jak má být přidejte prolisovaný česnek dle chuti a zakápněte trochou citronové šťávy. 

Servírujte s vařenými brambory.

2017-02-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI