Ingredience: | |||||
České Ghíkčo Bio | dle potřeby | růžičková kapusta | 8 - 10 ks | petržel | 1 ks |
mrkev | 2 - 3 ks | zázvor | na špičkku lžičky | muškáový oříše | dle chuti |
bazalka | dle chuti | nové koření | 1 kulička | voda | dle potřeby |
quinoa - bílá a červená | dle potřeby |
Kapusta má u nás v kuchyni čestné místo ať už do polévek či omáček, zapečená nebo vařená je velmi cenná pro naše zdraví díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů. Obsahuje vitamíny C, B, K, kyselinu listovou a najdeme v ní minerály draslík, železo, vápník, selen a další. Působí příznivě na snižování cholesterolu, zvýšení imunity, podporuje vylučování nadměrného množství vody z těla, napomáhá celkové detoxikaci organismu a odplavování odpadních látek. Růžičková kapusta je známá pro svou nezaměnitelnou a výraznou chuť. Nejvíce chuti a živin si uchová vařená v páře, nebo jen krátce povařená. Je důležité kapustu nerozvařit, jednak ztrácí obsah významných vitamínů, ale také vzniká onen nepříjemný zápach rozvařené zeleniny.
Kapustu si oloupeme, rozkrájíme na poloviny a uvaříme v páře. Mezitím si na Ghí orestujeme pokrájenou mrkev, petržel, zalijeme vodou, přidáme sůl, nové koření, vaříme do změknutí, nakonec přidáme uvařenou kapustu v páře, nastrouhaný zázvor, bazalku, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, případně dosolíme, krátce prohřejeme, podáváme s uvařenou quinoou.
Připravovala jsem pouze pro syna. Výrazně jsem nekořenila, bazalky jsem použila jeden čerstvý lísteček a muškátového oříšku jen jemně na špičku nože.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI