Ingredience (pro 4-6 osob): | |||||
kapusta | 500 g | mleté maso (vepřové) | 500 g | tvrdý sýr (eidam, gouda...) | 60 g |
cibule | 1 ks | česnek | 3 stroužky | olej | dle potřeby |
toastový chleba | 4 plátky | mléko | 60 ml | hrubozrnná sůl | dle chuti |
čtyřbarevný pepř | dle chuti |
Sekanou doma děláme rádi a dnes jsem vyzkoušela kombinaci kapusty a mletého masa. Z této směsi je možné udělat jak sekanou, tak i karbanátky, to už je vyloženě na vás. Díky kapustě snížíte množství masa, a tím tak tuto klasiku uděláte tak trochu zdravější. Sekaná je výborná s bramborovou kaší a salátkem.
Nejprve si najemno nakrájíme cibulku a česnek. Rozpálíme si pánev a na oleji krátce osmahneme cibuli a česnek. Pak si nakrájíme kapustu a přidáme ji k cibuli a česneku a krátce osmahneme. Necháme zchladnout a poté přidáme k mletému masu a promícháme. Osolíme a opepříme. V druhé míse si promícháme na kostičky nakrájený toastový chleba a mléko. Poté přidáme namočený toastový chleba ke směsi masa a kapusty. Vše pořádně promícháme, a pokud je třeba, tak směs ještě dosolíme a dopepříme. Pak masovou směs přendáme do formy na chlebíček, vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 60 minut. Před tím, než dáme sekanou do trouby, tak navrch dáme 3 - 4 plátky másla.
Po upečení sekanou necháme trochu zchladnout a pak krájíme na plátky a podáváme třeba s bramborovou kaší a salátkem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI