Ingredience: | |||||
střední kapusta | 1 ks | rohlíky | 2 ks | mléko | dle potřeby |
olej | dle potřeby | cibule | 1 ks | vejce | 2 ks |
vařené uzené maso | 150 g | muškátový oříšek | 1/4 lžičky | strouhanka + na podsypání | 150 g |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Na začátek musím říct, že karbanátky nebyly jediné jídlo, které při tomhle vaření vzniklo. Koupila jsem uzený vepřový ocásek. Ten jsem s kořením a zeleninou (nové koření, bobkový list, cibule, mrkev...) uvařila doměkka. Vývar byl super na zelňačku a obrané maso taky. A těch 150g jsem použila na karbanátky.
Celou kapustu vložte do hrnce, zalijte vodou, trochu osolte a uvařte doměkka (kapusta by měla zůstat zelená, jakmile začne ztrácet barvu, je vařená až moc). Po uvaření ji slijte a nechte na cedníku okapat a vychladnout.
Do mísy vložte na drobné kostičky pokrájené rohlíky a navlhčete je trochou mléka. Přidejte drobně pokrájené uzené maso (krájet na malé kousky je důležité, aby směs na karbanátky dobře držela pohromadě) muškátový oříšek, vejce, na pánvi dozlatova opečenou cibuli (přebytečný olej z cibule slijte) jemně pokrájenou kapustu. Vše osolte, opepřete a promíchejte. Začněte přidávat strouhanku a rukama zpracovávejte stejně jako těsto. Ze začátku se zdá, že se hmota rozpadá, ale po chvilce se všechno krásně spojí. Že je těsto na karbanátky hotové, poznáte právě podle toho, že se všechny ingredience propojí a půjdou z něj dobře tvarovat karbanátky.
Pracovní plochu si posypte strouhankou a tvarujte karbanátky, které pro lepší výsledek můžete ve strouhance zlehka obalit.
Smažte dozlatova na rozpáleném oleji, po usmažení nechte přebytečný olej odsát na papírové utěrce.
Jako nejlepší přílohu ke karbanátkům doporučujeme bramborovou kaši.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI