Ingredience: | |||||
růžičková kapusta | 600 g | sýr typu Eidam | 250 g | uvařený kuskus | 200 g |
drobně nakrájená zelená nať | 1 hrt | škrob | 3 lžíce | vejce | 1 ks |
prolisovaný česnek | 4 stroužky | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
tuk | na smažení |
Karbanátky, na kterých si pochutná i vegetarián. Kombinace růžičkové kapusty a kuskusu Vás jistě mile překvapí.
Kapustičkám seřízneme oschlé konce, očistíme od povadlých lístků a dáme na 5minut povařit do osolené vody. Poté je scedíme, dáme do hlubší mísy, šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na hrubší kousky a necháme zchladnout.
Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme ho společně s kuskusem, natí, česnekem a vejcem k chladné kapustě a promícháme. Osolíme, opepříme, promícháme se škrobem a necháme 10minut odpočinout.
Poté tvoříme větší koule, které na prkýnku lehce zploštíme, vytvarujeme a na rozehřátém tuku pozvolna smažíme 5 minut z každé strany do zlatavé barvy.
Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme s různými dipy, nebo s bramborovou kaší.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 15 karbanátků. Místo kuskusu můžeme použít uvařenou rýži.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI