Kapustové karbanátky se sýrem a kuskusem zpět

Ingredience:
růžičková kapusta600 gsýr typu Eidam250 guvařený kuskus200 g
drobně nakrájená zelená nať1 hrtškrob3 lžícevejce1 ks
prolisovaný česnek4 stroužkysůl dle chutipepř dle chuti
tuk na smažení
růžičková kapusta 600 g, sýr typu Eidam 250 g, uvařený kuskus 200 g, drobně nakrájená zelená nať 1 hrt, škrob 3 lžíce, vejce 1 ks, prolisovaný česnek 4 stroužky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, tuk na smažení

Příprava

Karbanátky, na kterých si pochutná i vegetarián. Kombinace růžičkové kapusty a kuskusu Vás jistě mile překvapí.

Kapustičkám seřízneme oschlé konce, očistíme od povadlých lístků a dáme na 5minut povařit do osolené vody. Poté je scedíme, dáme do hlubší mísy, šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na hrubší kousky a necháme zchladnout.
Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme ho společně s kuskusem, natí, česnekem a vejcem k chladné kapustě a promícháme. Osolíme, opepříme, promícháme se škrobem a necháme 10minut odpočinout.
Poté tvoříme větší koule, které na prkýnku lehce zploštíme, vytvarujeme a na rozehřátém tuku pozvolna smažíme 5 minut z každé strany do zlatavé barvy.
Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme s různými dipy, nebo s bramborovou kaší.

2016-02-03 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 15 karbanátků. Místo kuskusu můžeme použít uvařenou rýži.

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI