Ingredience: | |||||
kapusta (1/2 velké hlávky) | cca 1 kg | velká cibule | 2 ks | mrkev | 500 g |
brambory | 1 kg | olivový olej | dle potřeby | himalájská sůl | dle chuti |
třtinový cukr | 1/3 lžičky | mletá skořice | 1/3 lžičky | mletý muškátový oříšek | 1/3 lžičky |
čerstvě namletý pepř | dle chuti | ||||
Zálivka: | |||||
tahini | 3 lžíce | lahůdkové droždí | 5 lžic | rostlinný jogurt | 200 g |
sušená bazalka | 1 lžička | rýžové mléko | k doředění |
Chuť na pečenou zeleninu máme teď docela často a pro mě je to i úspora času u plotny. Fotka sice nic moc, ale ta vypečená vegan zálivka je jedna báseň. Vyzkoušejte třeba i na zapečené těstoviny. Recept na ní jsem vyzkoušela podle jedné německé vegan kuchařky a je opravdu výtečná!
Do velké zapékací nádoby rozprostřeme očištěnou a nakrájenou zeleninu, zacákneme olivovým olejem a okořeníme. Nejlépe čistou rukou v pekáčku lehce směs prohodíme, aby se vše promíchalo.
V mixéru vyšleháme zálivku a rovnoměrně s ní polijeme zeleninu. Dáme trouby vyhřáté na 180°C na 40-50 minut zapéct. V první polovině zakryjeme druhým pekáčkem, na závěr odkryjeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI