Ingredience: | |||||
vepřová plec | 300 g | hovězí krk (obě masa si pomeleme nebo necháme pomlet u řezníka) | 300 g | plnotučné mléko nebo 12% smetana na vaření | 200 ml |
plnotučná hořčice | 1 lžíce | vejce | 3 ks | česnek | 4 stroužky |
sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | špetka | mletá sladká paprika | špetka |
drcený kmín | 2 lžičky | cibule | 1 ks | majoránka | hrst |
strouhanka | cca 6 lžic | sádlo | na smažení | strouhanka na obalení | 4 lžíce |
Karbanátky doma milujeme, a proto není nic jednoduššího, jak je naservírovat s bramborovou kaší a posypat hustě s čím jiným, než pažitkou.
Pomleté maso, utřený česnek, cibuli pokrájenou najemno a všechny ostatní suroviny, s výjimkou vajec a strouhanky, pořádně promícháme a v uzavřené nádobě necháme přes noc odpočívat v ledničce. Druhý den přidáme vejce a strouhanky tolik, abychom získali kompaktní hmotu. Dochutíme eventuelně solí dle potřeby. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbenátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran. Podáváme např. s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI