Ingredience: | |||||
hlíva ústřičná | 600 g | cibule | 1 ks | česnek | 5 stroužků |
sůl | špetka | mletý pepř | špetka | mletý kmín | špetka |
vejce | 1 ks | chleba | 1 krajíc | mléko | 1 dcl |
nasekaná petrželka kudrnka | hrst | strouhanka | 4 - 5 hrstí | zeleninový bujon nebo vývar | 1 kostka |
sádlo | kousek |
Na tenhle, i pro mě nový receptík, jsem patřičně hrdá a to z jednoho jediného prostého důvodu...
...moje dcera odmítá jíst houby...HOUBY!!!! něco tak neskutečně dobrého a ona to prostě nejí, vybírá je z bramboračky, vybírá je z houbové omáčky, houbový guláš ani nezkusí, nakládané houbičky jsou jed....já to sice nedokážu vůbec pochopit, ale je to tak. Holt je ještě moc mladá na to, abych pochopila, co je vlastně dobré.
A tak jsem jí zkusila trochu obelstít a světe, div se, povedlo se!!!
Dvě vaničky hlívy ústřičné jsem vložila do hrnce, zalila vodou, přidala kostičku zeleninového bujonu a půl hodiny vařila doměkka. Poté jsem hlívu scedila a v mixeru jsem ji nasekala najemno. Osolila jsem ji, opepřila mletým pepřem a mletým kmínem. Na sádle jsem si orestovala do zlatova jednu pokrájenou cibuli, přidala ji k hlívě, přidala jedno celé vajíčko. Jeden krajíček chleba jsem nakrájela na kostičky, zalila mlékem, chvíli nechala máčet a potom i s mlékem přidala k hlívě. Nastřihala zelenou kudrnku, všechno jsem to promíchala a na konec jsem přidala strouhanku a udělala těstíčko, které jsem mokrými dlaněmi tvarovala do karbanátku a opekla z obou stran.
Bramborovo-celerové pyré je prostě jen skvěle vytuněná bramborová kaše. 2/3 brambor a 1/3 celeru pokrájených na kostičky jsem zalila mlékem, tak aby byly kostičky skoro ponořené, přidala trochu másla a na mírném plameni jsem vařila doměkka a poté celé rozmixovala.
A co říct na závěr? No dětičky musíme občas trochu obelstít, aby nám jedli to, co my považujeme za jedlé a dobré a oni ne.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI