Kari s chřestem a červenou čočkou zpět

Ingredience:
kuřecí stehenní řízkycca 700 ghrubozrnná sůl dle chutičtyřbarevný pepř dle chuti
olej dle potřebyjarní cibulka2 ksčesnek2 stroužky
citronová tráva1 ksžlutá kari pasta1 lžícekokosové mléko300 ml
kuřecí vývarcca 250 mlbílý chřest1 svazek (400-500g)červená čočka75 g
koriandr hrstjasmínová rýže dle potřebyplátky limetky k podávání
kuřecí stehenní řízky cca 700 g, hrubozrnná sůl dle chuti, čtyřbarevný pepř dle chuti, olej dle potřeby, jarní cibulka 2 ks, česnek 2 stroužky, citronová tráva 1 ks, žlutá kari pasta 1 lžíce, kokosové mléko 300 ml, kuřecí vývar cca 250 ml, bílý chřest 1 svazek (400-500g), červená čočka 75 g, koriandr hrst, jasmínová rýže dle potřeby, plátky limetky k podávání

Příprava

Opět jedno skvělé využití chřestu. Tentokráte bílého ve spojení s úžasnou chutí kuřecího kari. Mám ráda lehce kořeněná jídla a kari k nim bezesporu patří. Člověk v tomto směru není ničím vázán a tak si jej může udělat dle své chuti a surovin, které doma zrovna má. Pokud kořeněné moc nemusíte, lze nahradit kari pastu pouze kořením kurkuma a máte jídlo i tak zvaně baby friendly pro vaše děti a pochutná si skvěle celá rodina.

Nejprve si očistíme maso a nakrájíme na nudličky. Dáme jej do misky s olejem (cca 1 lžíce), osolíme a opepříme. Promícháme a na rozpálené pánvi zatáhneme a krátce osmahneme. Jakmile je maso osmahnuté, tak jej dáme stranou.

Na pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme najemno nakrájenou jarní cibulku, česnek a citronovou trávu (tu jsme si před tím nožem nařezali, aby se uvolnila její chuť při vaření). Opékáme asi minutu a pak přidáme kari pastu (nebo kurkumu) a za stálého míchání krátce opečeme. Poté vlijeme kokosové mléko, vývar a přidáme maso, přivedeme k varu. Nachystáme si chřest, který si oloupeme škrabkou, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme na špalíky. Jakmile se kari vaří, přidáme nachystaný chřest a červenou čočku. Povaříme cca do změknutí chřestu. Čočka se nám mírně rozvaří a tím kari sama zahustí. Jakmile je kari uvařené, přidáme nasekaný koriandr a promícháme. Podáváme s jasmínovou rýží, posypané koriandrem a plátky limetky.

2017-06-08 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu www.apetitonline.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI