Kari s cizrnou a dýní zpět

Ingredience:
dýně500 gcizrny1 plechovkačervená cibule1 ks
stroužek česneku1 ksmleté kari/kari pasty2 lžičkymalý rajčatový protlak1 ks
olivový olej1 lžícezakysaná smetana3 lžícezeleninový vývar300 ml
mleté chilli špetkasůl špetka
dýně 500 g, cizrny 1 plechovka, červená cibule 1 ks, stroužek česneku 1 ks, mleté kari/kari pasty 2 lžičky, malý rajčatový protlak 1 ks, olivový olej 1 lžíce, zakysaná smetana 3 lžíce, zeleninový vývar 300 ml, mleté chilli špetka, sůl špetka

Příprava

Karí s kari. Pokrm karí je jistým druhem ragú. Jako příloha se podává rýže nebo indický chléb. Pokud máte rádi ostřejší jídla, není problém přidat více chilli. V kombinaci s dýní je jeho chuť neodolatelná.

Dýni vydlabeme a dužinu nakrájíme na kostky.
Cibuli nakrájíme na jemno a necháme zpěnit na oleji. Poté přidáme nakrájenou dýni a smažíme cca 3 minuty. Přidáme kari a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme cca 15 minut tak, aby byla dýně měkká.
Nakonec přidáme cizrnu, rajčatový protlak, česnek a ještě pár minut dusíme. Na závěr přidáme zakysanou smetanu a ochutíme solí a chilli.

Podáváme s rýží a můžeme posypat čerstvou petrželkou.

2014-09-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI