Kebab zpět

Ingredience:
mleté maso1 kgmenší cibule1 ksmleté nové koření1 lžička
římský kmín1/2 lžičkyskořice1/2 lžičkymletý hřebíček1/4 lžičky
čerstvý koriandr menší hrsthladkolistá petržel velká hrstdrcený pepř špetka
sůl dle chuti
mleté maso 1 kg, menší cibule 1 ks, mleté nové koření 1 lžička, římský kmín 1/2 lžičky, skořice 1/2 lžičky, mletý hřebíček 1/4 lžičky, čerstvý koriandr menší hrst, hladkolistá petržel velká hrst, drcený pepř špetka, sůl dle chuti

Příprava

Dalším receptem grilovacího odpoledne je kebab, kořeněné mleté maso s bylinkami. Kebab je většinou připravován z hovězího nebo jehněčího masa.

Já jsem pro mix, s větším podílem hovězího masa. Jehněčí maso kebab příjemně ovoní. Role kuchaře se tentokrát ujmul Ondřej, který o víkendech brigádničí v nedalekém shawarma bistru, takže má s grilováním a připravováním podobných věcí celkem zkušenosti.

Cibuli, koriandr a hladkolistou petržel nakrájíme na drobno a smícháme s mletým masem. Všechna koření nejprve krátce rozvoníme na suché a rozpálené pánvi, poté přisypeme k masové směsi, osolíme a rukama pořádně promícháme.

Rukama směs vrstvíme na jehly a krátce grilujeme. Podáváme s různými dipy a zeleninovými saláty.

Tip: Do směsi můžete dále přidat i trochu čerstvé máty. Spolu s masem vytváří velmi zajímavou chuťovou kombinaci.

2013-11-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI