Kefty s grilovanou zeleninou zpět

Ingredience:
hovězí maso500 gcibule3 kssůl špetka
koření čubrica1 lžícedrcený pepř1 - 2 lžičkyjemně nasekaná petrželka2 lžíce
olej trochu
Příloha:
jakákoliv zelenina (cuketa, lilek, rajče...) dle chuti
hovězí maso 500 g, cibule 3 ks, sůl špetka, koření čubrica 1 lžíce, drcený pepř 1 - 2 lžičky, jemně nasekaná petrželka 2 lžíce, olej trochu, jakákoliv zelenina (cuketa, lilek, rajče...) dle chuti

Příprava

Takové vynikající hovězí na špejli, nic víc.

Na masovém strojku dvakrát umeleme maso s cibulí, směs osolíme, opepříme, přidáme petrželku a důkladně promícháme. Špejle na grilování předem namočíme ve vodě, aby se nepálily. Z masa tvarujeme válečky, do každého vmáčkneme špejli a maso uhladíme rukama namočenýma v oleji do úhledného válečku. Kefty upečeme na grilu, nebo v troubě. Při pečení je podle potřeby potíráme olejem.

Příloha: jakákoli zelenina, kterou máte rádi. Já volila cuketu, lilek a rajče. Ty nakrájíme na kolečka. Cuketu a lilek posolíme a necháme "vyronit", osušíme a posypeme opět kořením čubrica. Rajčata též posypeme kořením. Z každé strany chviličku  grilujeme nebo opečeme na pánvi na másle jako já. Na talíř jsem ke každé porci přidala kopeček AJVARU.

2014-03-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI