Kmínové kuřecí nudličky zpět

Ingredience:
kuřecí stehenní řízky450 gmáslo1 plátek (2cm)celý kmín2 lžičky
větší cibule1 ksčesnek1 velký stroužekmletá sladká paprika1/2 lžičky
vývar nebo voda250 mlsůl dle chutisolamyl rozmíchaný v 50ml studené vody1 lžička
nasekané lístky petržele1 lžíce
kuřecí stehenní řízky 450 g, máslo 1 plátek (2cm), celý kmín 2 lžičky, větší cibule 1 ks, česnek 1 velký stroužek, mletá sladká paprika 1/2 lžičky, vývar nebo voda 250 ml, sůl dle chuti, solamyl rozmíchaný v 50ml studené vody 1 lžička, nasekané lístky petržele 1 lžíce

Příprava

Nemáte čas na velké vyvařování a máte prodejnu s masem kousek od domu? Tak to se občas stává i u nás doma a tuhle rychlovku z papiňáku máme často na stole.

Řízky opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké nudličky. 

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky. 

Do hrnce na rozpuštěné máslo dáme orestovat společně s kmínem cibuli a česnek. 

Přidáme nakrájené maso a na silném plameni ho za stálého míchání zprudka osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, osolíme, promícháme a ihned podlijeme vývarem. Slabým varem dusíme pod pokličkou doměkka (v papiňáku cca 12 minut).

Poté přidáme nakrájené lístky petržele, přilijeme solamyl s vodou, promícháme a ještě 2 minuty provaříme.

Na přílohu se hodí vařené brambory.

2017-04-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI