Těsto na knedlíky: | |||||
mouka na knedlík (Penam) | 250 g | olej | 100 ml | voda | 120 ml |
kmín | dle chuti | lněná semínka | dle chuti | sůl | dle chuti |
Náplň: | |||||
Šmakoun Mexiko - nastrouhaný | 400 g | nastrouhaná niva | 100 g | česnek | 1 stroužek |
červená cibule | 1 ks |
Poslední dobou miluju čím dál tím víc společné nedělní obědy ještě víc knedlíky. Avšak v rámci zdravého životního stylu jsem si udělala opět malinko zdravější verzi. I když zastávám teorii, že téměř vše je zdravé, když se toho jí s mírou a nepřehání se to. Tyhle knedlíčky jsou fantasticky vláčné.
Nejdříve si smícháním všech surovin vypracujeme hladké těsto na knedlíky. Na plotnu si dáme vařit vodu se špetkou soli.
Suroviny, které máme připravené na náplň (Šmakoun, niva, česnek a cibule), zpracujeme na kompaktní hmotu.
Těsto rozdělíme na stejné díly a postupně je plníme připravenou směsí. Zabalíme do těsta (já dávala opravdu hodně náplně) a vaříme cca 10 minut. Knedlíky vyplavou.
Podáváme s domácím zelím.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI