Kokotky s kozím sýrem, smetanou a tymiánem zpět

Ingredience:
kozí sýr200 gtoustový chleba8 plátkůsmetana350 ml
tymián několik sníteksůl špetkapepř špetka
kompotované brusinky dle chuti
kozí sýr 200 g, toustový chleba 8 plátků, smetana 350 ml, tymián několik snítek, sůl špetka, pepř špetka, kompotované brusinky dle chuti

Příprava

Velmi oblíbené kokotkové pokrmy jsou různé sýrové variace. Jednou z nich je určitě tato s kozím sýrem.

Troubu předehřát na 220°C.
Kokotky vymazat máslem.
Smetanu smíchat s tymiánem podle chuti, osolit a opepřit.
Z toustového chleba vykrájet  8 koleček velikosti kokotek a do každé kokotky vložit  jeden plátek.
Zalít dvěmi lžícemi ochucené smetany.
Sýr nakrájet na plátky a kousky pokrýt plátek chleba.
Na sýr položit druhý plátek chleba.
Opět zalít dvěmi lžícemi smetany.
Navrch rozdělit nakrájený sýr a zalít zbývající smetanou.
Vložit do vyhřáté trouby a zapéct dozlatova, přibližně 15 minut.
Poté povrch naříznout a mezeru naplnit lžičkou brusinek, dozdobit tymiánem a podávat.

2014-06-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI