Koláč s lososem zpět

Ingredience:
filety lososa bez kůže2 ksmražené kukuřice300 gčerstvý pórek1/2 ks
zakysaná smetana2 ksvejce2 kssůl špetka
pepř špetkacitron2 lžíceparmazán, comté
Těsto:
mouka280 gvychladlé máslo150 gsůl špetka
studená voda8 lžic
Příloha:
listový salát cherry rajčata hoblinky parmazánu
kapka panenského oleje
filety lososa bez kůže 2 ks, mražené kukuřice 300 g, čerstvý pórek 1/2 ks, zakysaná smetana 2 ks, vejce 2 ks, sůl špetka, pepř špetka, citron 2 lžíce, parmazán, comté , mouka 280 g, vychladlé máslo 150 g, sůl špetka, studená voda 8 lžic, listový salát , cherry rajčata , hoblinky parmazánu , kapka panenského oleje

Příprava

Hodně dlouho jsem svůj blog celkem zanedbávala. Vždycky se našlo něco co jsem musela udělat nebo zařídit a pak byla moc tma na to, abych hotové jídlo hezky vyfotila za denního světla. Tento týden jsem ale byla kvůli nemoci doma a tak jsem se dneska, když už je mi lépe, rozhodla zase něco uvařit. 
Připravila jsem koláč z lososa, který jsem si vymyslela prakticky za chodu. Použila jsem těsto z receptu na francouzský koláč quiche a k rybě přidala ingredience, které se běžně užívají a které mám ráda, tedy kukuřici a pórek.
Ve spojení s aromatickým francouzským sýrem Comté, zakysanou smetanou a salátem je to ideální lehká letní večeře a nebo například se zapečenými brambory úžasný oběd. K ochucení jsem nepoužila nic víc než sůl, pepř a pár kapek citronové šťávy, takže krásně vynikla chuť lososa s porkem a po chvilce i kukuřice.

Mouku, máslo a sůl dáme do misky. Rukou hněteme tak dlouho dokud nám nevznikne hmota podobná drobence. Přidáme studenou vodu a vypracujeme ve vláčné těsto podobné listovému. Dáme na 20 minut odležet do lednice
Filet z lososa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme kukuřici a na kolečka nakrájený porek. Směs necháme vychladnout. V misce promícháme zakysanou smetanu, vejce, citronovou šťávu, sůl a pepř.
Půl těsta vyválíme na tenkou placku a vložíme do koláčové formy. Do formy vyskládáme připravenou a vychladlou směs, zalijeme zakysanou smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a přidáme pár kapek citronové šťávy. 
Druhou půlku těsta vyválíme a přikryjeme jím vzniklý koláč. Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny dokud nebude těsto upečené a křupavé.  

2015-04-01 Hlavní chody

Poznámka

Comté je francouzský horský sýr z oblasti pohoří Jury, který zraje 3-6 měsíců. Při období zrání, se potírá pravidelně roztokem soli.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaryby
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI