Ingredience: | |||||
mleté vepřové maso | 500 g | pikantní klobása | 100 g | kysané zelí | 600 g |
cibule | 2 ks | rýže | 100 g | mletá červená paprika | 1 lžička |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | zakysaná smetana | 200 g |
olej | dle potřeby |
Tohle jídlo znám od taťky. Na první pohled je to divočina a ten druhej taky. Ale zvlášť teď, když máme spoustu vlastního zelí, vítám každý zelný recept.
V pánvi rozpalte lžíci oleje a přidejte jemně pokrájenou jednu cibuli. Když začne zlátnout, přidejte maso a společně opečte. Přidejte papriku, pepř a osolte.
Ve druhé pánvi na lžíci oleje opečte dozlatova druhou cibuli. Přidejte zelí, které předem můžete trochu pokrájet a vařenou rýži. Promíchejte.
Na dno pekáčku dejte polovinu zelí s rýží. Další vrstvu maso, na ni klobásky pokrájená na tenká kolečka a na to zase zelí s rýží. Uhlaďte, potřete zakysanou smetanou a pečte na 180°C 30 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI