Ingredience na omáčku: | |||||
mléko | 1 litr | kopr | 3-4 lžíce | hladká mouka | 3 lžíce |
ocet | 1 lžíce | moučkový cukr | 1 lžíce | sůl | 1 špetka |
vařená vejce | 4-6 ks | velké brambory | 4-6 ks |
Také doma každoročně přemýšlíte, co s vykoledovanými vejci? Mám pro vás tip na rychlou a chutnou koprovku. Pokud se ji nerozhodnete podávat s hovězím masem.
Pro zjemnění ke konci můžeme přidat smetanu. Pokud je omáčka moc hustá, zředíme ji trošku mlékem. Kopr varem ztmavne, proto jej přidáváme až ke konci varu. Je dobré si trochu pokrájeného kopru nechat na závěr na posypání, či vmíchání pro hezčí barvu omáčky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI