Koprová omáčka s vařeným vejcem a bramborami zpět

Ingredience na omáčku:
mléko1 litrkopr3-4 lžícehladká mouka3 lžíce
ocet1 lžícemoučkový cukr1 lžícesůl1 špetka
vařená vejce4-6 ksvelké brambory4-6 ks
mléko 1 litr, kopr 3-4 lžíce, hladká mouka 3 lžíce, ocet 1 lžíce, moučkový cukr 1 lžíce, sůl 1 špetka, vařená vejce 4-6 ks, velké brambory 4-6 ks

Příprava

Také doma každoročně přemýšlíte, co s vykoledovanými vejci? Mám pro vás tip na rychlou a chutnou koprovku. Pokud se ji nerozhodnete podávat s hovězím masem.

Zhruba 800 ml mléka jemně osolíme a zahřejeme.
V 200 ml zbývajícího mléka rozkvrdláme hladkou mouku a pomalu přilíváme do hrnce s osoleným zahřátým mlékem.
Je důležité pečlivě míchat, aby se omáčka nepřipálila.
Chvilku povaříme, přidáme nadrobno pokrájený kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a necháme jen chvilku přejít varem, aby se omáčka díky octu nesrazila.
K hotové omáčce podáváme vejce uvařené natvrdo, nebo uvařené hovězí maso a houskový knedlík, či uvařené brambory.

Dobrou chuť!
2022-04-20 Hlavní chody

Poznámka

Pro zjemnění ke konci můžeme přidat smetanu. Pokud je omáčka moc hustá, zředíme ji trošku mlékem. Kopr varem ztmavne, proto jej přidáváme až ke konci varu. Je dobré si trochu pokrájeného kopru nechat na závěr na posypání, či vmíchání pro hezčí barvu omáčky.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI