Ingredience: | |||||
máslo | 40 g | mouka | 2 vrchovaté lžíce | hovězí vývar | 500 ml |
smetana | 200 ml | svazek čerstvého kopru | 100 g | cukr | 2 lžičky |
sůl | dle chuti | šťáva z citronu | dle chuti | ||
K podávání: | |||||
vejce | dle chuti | nové brambory | dle chuti |
Po dlouhé době jsem se vrhla na přípravu takové české klasiky, na které vyrůstal snad každý z nás. Tedy krom mého muže. Tomu jí nikdo nevařil a o to více jí miluje dnes.
Ano, můj manžel jeden z mála, kterému základní škola nezprotivila koprovku. Stále si ji vyžaduje, a když mu jí připravím, tak je v sedmém nebi.
Ale co si budeme povídat, nic zdravého to zrovna není. Je to plné jíšky, smetany, cukru, ale je to táááák dobrý. Takže jednou za čas, proč ne.
Jak jí máte vlastně nejraději vy? Někdo jí miluje s hovězím knedlíkem, já zase s vajíčkem a novými bramborami. A přesně tak jsem jí připravila dnes pro vás.
Do kastrůlku vložíme máslo a necháme ho rozpustit na středním plameni.
Zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku.
Jíšku začneme pomalu zalévat vývare a musíme jí u toho metličkou rozmíchávat.
Dáme si vařit vajíčka. Vložíme je do studené vody a od bodu varu je vaříme 10 minut.
Vrátíme se k omáčce. Do kastrůlku začneme pomalu přimíchávat smetanu a opět rozmícháváme metličkou.
Téměř nakonec přidáme na jemno pokrájený kopr.
Zakápneme citronem. Ale s ním opatrně, ať omáčka není moc kyselá.
Přidáme cukr. A osolíme a opepříme.
Nové brambory a vajíčko si oloupeme a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI