Kořeněná černá čočka s mrkví zpět

Ingredience:
černá čočka200 gmrkev2 kscibule1 ks
máslo1 lžícekari1/2 lžičkysušený mletý zázvor1/2 lžičky
sůl špetkavejce (na volské oko)1 ks
černá čočka 200 g, mrkev 2 ks, cibule 1 ks, máslo 1 lžíce, kari 1/2 lžičky, sušený mletý zázvor 1/2 lžičky, sůl špetka, vejce (na volské oko) 1 ks

Příprava

Černá čočka, jiným názvem Beluga, je drobná čočka, která je rychle uvařená a po uvaření perfektně drží tvar. Název získala díky svému vzhledu - uvařená je lesklá a vypadá jako právě jmenovaný černý kaviár Beluga. Můžete si ji uvařit jako běžnou čočku, nebo ji použít do salátu či na ozdobu chlebíčků. Já jsem ji připravila s orestovanou mrkvičkou, kari a zázvorem.

Černou čočku uvaříme dle návodu na obalu a odložíme stranou. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme očištěnou a na plátky nastrouhanou mrkev a restujeme ještě dalších cca 5 minut. Okořeníme zázvorem, kari, osolíme a nakonec vmícháme uvařenou čočku. Podáváme s volským okem.

2015-01-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI