Ingredience: | |||||
černá čočka | 200 g | mrkev | 2 ks | cibule | 1 ks |
máslo | 1 lžíce | kari | 1/2 lžičky | sušený mletý zázvor | 1/2 lžičky |
sůl | špetka | vejce (na volské oko) | 1 ks |
Černá čočka, jiným názvem Beluga, je drobná čočka, která je rychle uvařená a po uvaření perfektně drží tvar. Název získala díky svému vzhledu - uvařená je lesklá a vypadá jako právě jmenovaný černý kaviár Beluga. Můžete si ji uvařit jako běžnou čočku, nebo ji použít do salátu či na ozdobu chlebíčků. Já jsem ji připravila s orestovanou mrkvičkou, kari a zázvorem.
Černou čočku uvaříme dle návodu na obalu a odložíme stranou. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme očištěnou a na plátky nastrouhanou mrkev a restujeme ještě dalších cca 5 minut. Okořeníme zázvorem, kari, osolíme a nakonec vmícháme uvařenou čočku. Podáváme s volským okem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI