Kosmatice v kefírovo ředkvičkovém kabátku zpět

Ingredience:
kosmatice16 květůkefír180 mlhladká mouka150 ml
vejce1 ksvětší ředkvičky6 kskypřící prášek do pečiva1/2 lžičky
sůl dle chutimletý pepř dle chutiolej na smažení
plátky ředkviček na ozdobu
kosmatice 16 květů, kefír 180 ml, hladká mouka 150 ml, vejce 1 ks, větší ředkvičky 6 ks, kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, olej na smažení, plátky ředkviček na ozdobu

Příprava

V aleji za domem nám po roce začíná kvést "levná" surovina - černý bez.V těstíčku osmažené květy máme rádi ve sladké i slané verzi.Opět se těšíme na slané kefírové těstíčko obohacené o nastrouhanou červenou ředkvičkou.Tu můžeme nahradit nastrouhanou kedlubnou,mrkví, nebo šťavnatým a voňavým celerem.

Ředkvičky očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a se slupkou nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Promícháme se špetkou soli a necháme cca 10 minut vypotit.
Mezitím v misce ušleháme kefír s vejcem, přidáme mouku, umícháme těstíčko o hustotě jako na obalení květáku, nebo cukety a necháme chvilku odpočinout.
Z ředkviček vymačkáme puštěnou šťávu a vložíme je do mísy s těstíčkem. Přidáme prášek do pečiva, sůl, špetku pepře a vše promícháme.
Na pánev dáme rozehřát olej.
Z bezových květů otřepeme případný hmyz. Do ruky mezi špetku z prstů za stonky uchopíme 3-4 květy, důkladně je protáhneme těstíčkem a vložíme na pánev s rozehřátým olejem.
Pozvolna smažíme 6-7minut do zlatavé barvy.
Poté nůžkami odstřihneme stonky, obracečkou květy otočíme na druhou stranu a opět pozvolna na slabém plameni smažíme dalších cca 6minut.
Po usmažení klademe na papírovou utěrku vsáknout přebytečný tuk.
Podáváme se zeleninovou přílohou.
Můžeme dle své chuti přelít dipem, který máme rádi, nebo můžeme také podávat s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

2016-05-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI