Ingredience: | |||||
vepřová kotleta bez kosti | 4 ks | pepř | špetka | hrubozrnná sůl | dle chuti |
olej | dle potřeby | zelená paprika | 2 ks | rajčta | 2 ks |
uzená sypká paprika | špetka | větší cibule | 1 ks | medvědí česnek | dle chuti |
Kotlety se u nás doma na talíři objevují docela často, milujeme zeleninové základy na omáčky, ale hlavně je třeba maso pěkně uvařit doměkka. Poto se na jazyku jen rozplývá a rozpadá. Prostě není kotleta, jako kotleta.
Maso kuchyňsky upravíme, nařízneme na stranách na několika místech tak, aby se nám při restování nekroutily. Posypeme hrubou solí, hustě zasypeme uzenou paprikou, zakápneme olejem a prosypeme nasušeným medvědím česnekem. Necháme cca půl hodinky hodinky uležet.
Na oleji orestujeme dozlatova cibulku, přidáme naklepané, opaprikované, osolené a opepřené kotlety, vše pěkně orestujeme ze všech stran a dáme do tepla. Kotletky dáme takto upravené do pekáčku, mírně podlijeme vývarem a dusíme v troubě přikryté nádobou doměkka. Ke konci dušení přidáme proužky zelených paprik a plátky rajčat a dál dusíme doměkka. Nakonec vše podle chuti dosolíme. Ale sosík nezahušťujeme, neboť sosík se zeleninou je přece nejlepší přírodní a bez mouky a dalších přípravků.. Podáváme s bramborem. Maso se úplně rozpadalo a všichni jsme si náramně pochutnali.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI