Kotletky na zelených paprikách, rajčatech a uzené paprice zpět

Ingredience:
vepřová kotleta bez kosti4 kspepř špetkahrubozrnná sůl dle chuti
olej dle potřebyzelená paprika2 ksrajčta2 ks
uzená sypká paprika špetkavětší cibule1 ksmedvědí česnek dle chuti
vepřová kotleta bez kosti 4 ks, pepř špetka, hrubozrnná sůl dle chuti, olej dle potřeby, zelená paprika 2 ks, rajčta 2 ks, uzená sypká paprika špetka, větší cibule 1 ks, medvědí česnek dle chuti

Příprava

Kotlety se u nás doma na talíři objevují docela často, milujeme zeleninové základy na omáčky, ale hlavně je třeba maso pěkně uvařit doměkka. Poto se na jazyku jen rozplývá a rozpadá. Prostě není kotleta, jako kotleta.

Maso kuchyňsky upravíme, nařízneme na stranách na několika místech tak, aby se nám při restování nekroutily. Posypeme hrubou solí, hustě zasypeme uzenou paprikou, zakápneme olejem a prosypeme nasušeným medvědím česnekem. Necháme cca půl hodinky  hodinky uležet.

Na oleji orestujeme dozlatova cibulku, přidáme naklepané, opaprikované, osolené a opepřené kotlety, vše pěkně orestujeme ze všech stran a dáme do tepla. Kotletky dáme takto upravené do pekáčku, mírně podlijeme vývarem a dusíme v troubě přikryté nádobou doměkka. Ke konci dušení přidáme proužky zelených paprik a plátky rajčat a dál dusíme doměkka. Nakonec vše podle chuti dosolíme. Ale sosík nezahušťujeme, neboť sosík se zeleninou je  přece  nejlepší přírodní a bez mouky a dalších přípravků.. Podáváme s bramborem. Maso se úplně rozpadalo a všichni jsme si náramně pochutnali.

2015-10-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI