Ingredience: | |||||
vepřová kotleta | jablko | 1 ks | menší cibule | 2 ks | |
červené víno | 1 dcl | smetana | 2 dcl | třtinový cukr | 1 lžíce |
máslo | kostka | rozmarýn | špetka | sůl | špetka |
pepř | špetka |
Dnes jsem měl doma dilema, co si udělám na oběd. Venku bylo takové to klasické podzimní počasí - šero, chladno a vzduchem byla cítit vůně dřeva.
Protože jsem měl chuť na něco vydatného ale lehce stravitelného, napadlo mě si udělat maso se zeleninovou přílohou. Jelikož mám rád různé úpravy na sladko a z chalupy jsme dovezli spoustu jablek, cibulovo-jablečné ragú byla jasná volba.
Recept je jednoduchý. Dvě menší cibule a jedno jablko nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme si pánev a kostičky v ní restujeme do zlatova. Jakmile nám cibulka změní barvu, přilijeme trochu červeného vína, přidáme lžíci třtinového cukru a až se alkohol odpaří, podlijeme směs smetanou. Necháme probublat a v závěru dochutíme solí, pepřem a čerstvým rozmarýnem.
Ke kotletám doporučujeme podávat grilovanou cuketu, rajče, lilek dle chuti.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI