Kotlety na houbách a červeném víně s bramborem v troubě zpět

Ingredience:
vepřová kotleta400 gsádlo dle potřebyModrý Portugal jakostní víno odrůdové polosuché dle potřeby
cibule2 ksšaloka2 ksbílá cibule1 ks
maďarská červená paprika lahůdková Grešík dle chutipepř čtyř barev dle chutisůl dle chuti
směs sušených hřibů dle potřebyzázvor dle chutinakládané okurky dle chuti
sojová omáčka dle chutivoda dle potřeby
Příloha:
brambory dle potřeby
vepřová kotleta 400 g, sádlo dle potřeby, Modrý Portugal jakostní víno odrůdové polosuché dle potřeby, cibule 2 ks, šaloka 2 ks, bílá cibule 1 ks, maďarská červená paprika lahůdková Grešík dle chuti, pepř čtyř barev dle chuti, sůl dle chuti, směs sušených hřibů dle potřeby, zázvor dle chuti, nakládané okurky dle chuti, sojová omáčka dle chuti, voda dle potřeby, brambory dle potřeby

Příprava

Houbičky ty my rádi, původně manžel chtěl jen vepřové plátky na přírodno, hlavou mi blesklo, to je nuda a řekla jsem si, že vyzkouším něco nového, no a samozřejmě jsem si chtěla dát i vínečko, to při vaření roztančí celou kuchyni, manžel vůbec nenamítal a konstatoval, že tuhle dobrůtku teda fakt joooo.

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou, okraje nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Vložíme na rozpálený tuk a opečeme, vyjmeme a dáme do hrnce s pokličkou. Na výpeku z masa si orestujeme pokrájené cibule, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Když je cibulka měkká, rozmixujeme ji do hladka a přidáme předem namočené houby bez vody, ve které byly houby namočené a dále podléváme vínem dle potřeby. Když jsou houby měkké, část jich vyjmeme a zbylé rozmixujeme dohladka, vyjmuté houby vrátíme zpět, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, nakládané okurky, sojovou omáčku, případně dosolíme a nakonec přidáme opečené kotlety a ještě povaříme. Podáváme s bramborem pečeným v troubě. Brambory omyjeme, osolíme, přidáme tymián a zakapeme olivovým olejem.

2016-04-04 Hlavní chody

Poznámka

Zázvoru jsem použila 1 čajovou lžičku a asi 2-3 malé nakládané domácí okurky. Základní omáčkou jsem se inspirovala ve Vendulčině kuchařce Vaříme s Vendy.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI