Ingredience: | |||||
vepřová kotleta | 400 g | sádlo | dle potřeby | Modrý Portugal jakostní víno odrůdové polosuché | dle potřeby |
cibule | 2 ks | šaloka | 2 ks | bílá cibule | 1 ks |
maďarská červená paprika lahůdková Grešík | dle chuti | pepř čtyř barev | dle chuti | sůl | dle chuti |
směs sušených hřibů | dle potřeby | zázvor | dle chuti | nakládané okurky | dle chuti |
sojová omáčka | dle chuti | voda | dle potřeby | ||
Příloha: | |||||
brambory | dle potřeby |
Houbičky ty my rádi, původně manžel chtěl jen vepřové plátky na přírodno, hlavou mi blesklo, to je nuda a řekla jsem si, že vyzkouším něco nového, no a samozřejmě jsem si chtěla dát i vínečko, to při vaření roztančí celou kuchyni, manžel vůbec nenamítal a konstatoval, že tuhle dobrůtku teda fakt joooo.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou, okraje nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Vložíme na rozpálený tuk a opečeme, vyjmeme a dáme do hrnce s pokličkou. Na výpeku z masa si orestujeme pokrájené cibule, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Když je cibulka měkká, rozmixujeme ji do hladka a přidáme předem namočené houby bez vody, ve které byly houby namočené a dále podléváme vínem dle potřeby. Když jsou houby měkké, část jich vyjmeme a zbylé rozmixujeme dohladka, vyjmuté houby vrátíme zpět, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, nakládané okurky, sojovou omáčku, případně dosolíme a nakonec přidáme opečené kotlety a ještě povaříme. Podáváme s bramborem pečeným v troubě. Brambory omyjeme, osolíme, přidáme tymián a zakapeme olivovým olejem.
Zázvoru jsem použila 1 čajovou lžičku a asi 2-3 malé nakládané domácí okurky. Základní omáčkou jsem se inspirovala ve Vendulčině kuchařce Vaříme s Vendy.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI