Ingredience: | |||||
králičí stehno | 1 ks | České Ghíčko | dle potřeby | bílá cibule | 1 a 1/2 ks |
mrkev | 2 ks | česnek | 1 stroužek | uvařený bílý a zelený chřest | 120 g |
sůl | dle chuti | vývar z chřestu na podlití | 0,5 l | mix quinoa světlá a červená | dle potřeby |
Někdy si vážně připadám jak v pohádce o otesánkovi, ráno první slova našeho syna "mami maso", tak co s ním mám dělat. Králíčka jsem měla v plánu delší dobu a když jsem vařila polévku z chřestu, použila jsem základ vývaru a samotný chřest rovněž k přípravě hlavního chodu, měl jedinou chybu. Musím příště upéct větší porci.
Králičí stehno omyjeme, osolíme, potřeme česnekem, vložíme do pekáče, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev a podlijeme vývarem z chřestu, přiklopíme a pečeme na 150°C dozlatova, přibližně 45 minut. Když je maso dobře propečené a zelenina měkká, vyjmeme stehno, přidáme vařený chřest a zeleninu společně rozmixujeme, stehno vrátíme zpět, potřeme Ghíčkem a dáme krátce zapéct.
Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila quinou, kterou jsem si namíchala, propláchla vodou a dala vařit přibližně 15-20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI