Králíček na česneku s cibulí, mrkví, chřestem, podlitý vývarem z chřestu, potřený Ghí s quinoou zpět

Ingredience:
králičí stehno1 ksČeské Ghíčko dle potřebybílá cibule1 a 1/2 ks
mrkev2 ksčesnek1 stroužekuvařený bílý a zelený chřest120 g
sůl dle chutivývar z chřestu na podlití0,5 lmix quinoa světlá a červená dle potřeby
králičí stehno 1 ks, České Ghíčko dle potřeby, bílá cibule 1 a 1/2 ks, mrkev 2 ks, česnek 1 stroužek, uvařený bílý a zelený chřest 120 g, sůl dle chuti, vývar z chřestu na podlití 0,5 l, mix quinoa světlá a červená dle potřeby

Příprava

Někdy si vážně připadám jak v pohádce o otesánkovi, ráno první slova našeho syna "mami maso", tak co s ním mám dělat. Králíčka jsem měla v plánu delší dobu a když jsem vařila polévku z chřestu, použila jsem základ vývaru a samotný chřest rovněž k přípravě hlavního chodu, měl jedinou chybu. Musím příště upéct větší porci.

Králičí stehno omyjeme, osolíme, potřeme česnekem, vložíme do pekáče, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev a podlijeme vývarem z chřestu, přiklopíme a pečeme na 150°C dozlatova, přibližně 45 minut. Když je maso dobře propečené a zelenina měkká, vyjmeme stehno, přidáme vařený chřest a zeleninu společně rozmixujeme, stehno vrátíme zpět, potřeme Ghíčkem a dáme krátce zapéct.
Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila quinou, kterou jsem si namíchala, propláchla vodou a dala vařit přibližně 15-20 minut.

2016-05-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI