Ingredience: | |||||
králičí hřbet | 1 ks | anglická slanina | 8 plátků | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | červené víno | 1 dcl | máslo | dle potřeby |
cibule | 1 ks | hladká mouka | 1 lžička | mrkev | dle potřeby |
Pyré: | |||||
červené fazole | 1 plechovka | cibule | 1 ks | olej | dle potřeby |
vývar z králičích kostí | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Všichni máme doma rádi králíky, proto se snažím dělat je na různé způsoby, aby pokrmy z nich byly pestré. Dnes jsem zpracovala hřbet, pro dvě osoby tak akorát.
Králičí hřbet vykostíme, vzniknou nám dva válečky, které překrojíme na poloviny. Každý díl osolíme, opepříme a ovineme dvěma pruhy slaniny. Na másle zpěníme cibuli a přidáme válečky. Zprudka opečeme, podlijeme vývarem z králičích kostí, přidáme nakrájenou mrkev a dusíme doměkka. Pak maso i mrkev vyjmeme a výpek necháme vysmahnout. Přidáme lžičku mouky, kousek másla a podlijeme vínem. Mícháme dohladka a přitom seškrábneme vše vypečené v kastrole. Necháme vyvařit alkohol a šťávu zredukujeme. Nakonec přecedíme.
Pyré si připravíme tak, že na oleji zpěníme cibuli, přidáme propláchnuté fazole, osolíme a opepříme a trošku podlijeme. Po chvilce dušení vše rozmixujeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI