Králičí hřbet na víně a pyré z červených fazolí zpět

Ingredience:
králičí hřbet1 ksanglická slanina8 plátkůsůl dle chuti
pepř dle chutičervené víno1 dclmáslo dle potřeby
cibule1 kshladká mouka1 lžičkamrkev dle potřeby
Pyré:
červené fazole1 plechovkacibule1 ksolej dle potřeby
vývar z králičích kostí dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
králičí hřbet 1 ks, anglická slanina 8 plátků, sůl dle chuti, pepř dle chuti, červené víno 1 dcl, máslo dle potřeby, cibule 1 ks, hladká mouka 1 lžička, mrkev dle potřeby, červené fazole 1 plechovka, cibule 1 ks, olej dle potřeby, vývar z králičích kostí dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Všichni máme doma rádi králíky, proto se snažím dělat je na různé způsoby, aby pokrmy z nich byly pestré. Dnes jsem zpracovala hřbet, pro dvě osoby tak akorát.

Králičí hřbet vykostíme, vzniknou nám dva válečky, které překrojíme na poloviny. Každý díl osolíme, opepříme a ovineme dvěma pruhy slaniny. Na másle zpěníme cibuli a přidáme válečky. Zprudka opečeme, podlijeme vývarem z králičích kostí, přidáme nakrájenou mrkev a dusíme doměkka. Pak maso i mrkev vyjmeme a výpek necháme vysmahnout. Přidáme lžičku mouky, kousek másla a podlijeme vínem. Mícháme dohladka a přitom seškrábneme vše vypečené v kastrole. Necháme vyvařit alkohol a šťávu zredukujeme. Nakonec přecedíme.

Pyré si připravíme tak, že na oleji zpěníme cibuli, přidáme propláchnuté fazole, osolíme a opepříme a trošku podlijeme. Po chvilce dušení vše rozmixujeme.

2017-01-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI