Králičí roláda plněná sušenými rajčaty, brokolicový mozeček a šťouchané brambory zpět

Ingredience:
vykostěné kusy králíka3 kstvrdý sýr gouda3 špalíkysušená rajčata dle potřeby
hořčice dle chutikoření se sušenými rajčaty - boloňské bez soli dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutisušený česnek dle chutibazalka dle chuti
olej dle potřeby
Mozeček:
brokolice1/2 ksvejce2 ksmenší cibule1 ks
přepuštěné máslo dle potřebysůl dle chutimuškátový oříšek špetka
Brambory:
brambory6 ksstřední cibule1 kssušená rajčata dle chuti
sůl dle chutiolej dle potřeby
vykostěné kusy králíka 3 ks, tvrdý sýr gouda 3 špalíky, sušená rajčata dle potřeby, hořčice dle chuti, koření se sušenými rajčaty - boloňské bez soli dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sušený česnek dle chuti, bazalka dle chuti, olej dle potřeby, brokolice 1/2 ks, vejce 2 ks, menší cibule 1 ks, přepuštěné máslo dle potřeby, sůl dle chuti, muškátový oříšek špetka, brambory 6 ks, střední cibule 1 ks, sušená rajčata dle chuti, sůl dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Králík je u nás velmi oblíbený. V obchodě ho ale nekupuji. Tím pádem čekáme, kde na nás zbyde z domácích zdrojů. A když zbyde, mám vždy ohromnou radost a snažím se ho nějak originálně připravit po svém. Králík patří mezi dietní a suché maso, a proto se často kombinuje s bůčkem nebo slaninou. 
Já mám bůček, tak maximálně, svůj a jiný teda doma nevedu.

Můj králík byl pěkný cvalda a měl v bříšku krásné proužky tuku. A protože se má zužitkovat všechno, využila jsem ho do rolády. Přidá mu na vláčnosti i chuti.

Maso osolte, opepřete a potřete hořčicí, já používám nejčastěji dijonskou nebo plnotučnou. Posypte kořením boloňka, přidejte špalík sýra (proužek králičího tuku), poklaďte rajčata a zamotejme do rolády. Zajistěte provázkem nebo kuchyňskými jehlami. Dejte do misky a posypte sušeným česnekem, bazalkou, boloňkou a zakápněte olejem. Nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici.
Rozpalte pánev a zprudka opečte roládky ze všech stran do hněda. Pokud je potřeba, přidejte olej. Když je roláda ze všech stran zatažená a zbarvená hezky do hněda, dejte jí na pekáč, podlijte výpekem z pánve (pokud není připálený) a trochou vody. Vložte do předem vyhřáté trouby na 180-200 stupňů a pečte 15-20 minut. 

Mezi tím dejte vařit brambory do osolené vody s kmínem.
Brokolici uvařte ve vodě, aby byla na skus křupkavá. V pánvi si rozpalte přepuštěné máslo a orestujte na něm oloupanou a nakrájenou cibulku najemno.
Když začne chytat zlatavou barvu, přidejte brokolici a promíchejte. Do pánve rozklepněte vejce a vymíchejte společně s brokolicí. Osolte a dvakrát strouhněte muškátového oříšku. 

Nahrubo nakrájenou a na oleji orestovanou cibuli nasypte do uvařených a přecezených brambor a společně rozšťouchejte. Přidejte pokrájená rajčata a zamíchejte. 

2015-12-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI