Ingredience: | |||||
králičí stehno | 2 ks | stroužek česneku | 6-8 ks | bobkový list | 5 ks |
chilli papričky | 1-2 ks | dobré suché víno | 6 dcl | kuřecí vývar | 3 dcl |
černé olivy bez pecek | 100 g | vinný ocet / balsamikový | 6 lžic | olivový olej | 4 lžíce |
citron | 2 ks | čerstvý rozmarýn | 1 větvička | sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Kdo má možnost domácího králičího masa nebude jistě zklamán. Tento recept vám provoní celý dům, ale nadchne určitě všechny milovníky vína, oliv a citrónu.Věřte, že bude pekáček do pár minut doslova "vylízaný".
Máme-li vše připraveno, můžeme začít.
V pekáčku rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme čili papričku, tymián, bobkový list a česnek. Jen velmi opatrně, aby se nám nic nespálilo a jen se ochutil olej. Vše opět vyndáme.
Vložíme stehna, která orestujeme ze všech stran..mělo by to vypadat viz. foto níže.
Nyní je zalijeme vývarem, a vínem. Vývar nemusíme dávat všechen. Podle potřeby doléváme. Přidáme olivy.
Citrony nakrájíme na měsíčky, maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, tymián, bobkové listy a dusíme (přikryté pokličkou) na mírném ohni cca 40-50 minut na 180 stupňů.
Poté přilijeme ocet. Sundáme pokličku a dopékáme v troubě při stejné teplotě ještě dalších 20-25 minut.
K podávání se skvěle hodí bílé italské pečivo.
PŘEJI DOBROU CHUŤ !
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI