Králičí stehna na citronovém rozmarýnu, hořčici a zelenině zpět

Ingredience:
králičí stehna4 ksolej dle potřebymáslo kousek
cibule1 kshořčice1 lžíceuzená paprika dle chuti
citronový rozmarýn2 velké snítkymalý celer1 ksmrkev1 ks
zelené fazolky dle chutikyselá okurka2 ksvývar na podlití dle potřeby
sůl dle chutibílý a černý pepř dle chutihladká mouka dle potřeby
Příloha:
houskový knedlík dle potřeby
králičí stehna 4 ks, olej dle potřeby, máslo kousek, cibule 1 ks, hořčice 1 lžíce, uzená paprika dle chuti, citronový rozmarýn 2 velké snítky, malý celer 1 ks, mrkev 1 ks, zelené fazolky dle chuti, kyselá okurka 2 ks, vývar na podlití dle potřeby, sůl dle chuti, bílý a černý pepř dle chuti, hladká mouka dle potřeby, houskový knedlík dle potřeby

Příprava

Tak po x letech byl u nás také konečně králík, spíše králičí stehna, na kterých je více masa, než na celém králíku a tak mne rodina přemluvila, ať je udělám. Tedy - králíka bych asi mohla mít denně...a asi nejen já...maso je přece lehké a chutné, už mi chybělo.

Králičí stehna kuchyňsky upravíme a připravíme si marinádu.

Do oleje přidáme čerstvý umletý černý i bílý pepř, uzenou papriku, sůl, lžíci obyčejné hořčice, nadrcené bylinky a smícháme. Do této marinády králičí stehna naložíme přes noc do chladu.

Druhý den zpěníme na másle a kapce oleje na hluboké pánvi pokrájenou cibulku, vložíme orestovat naložená králičí stehna (z obou stran). Přendáme stehna i s výpekem do pekáčku, podlijeme vývarem nebo vodou a dáme péci pod pokličkou do rozehřáté trouby. Po cca 20 minutách přidáme k masu všechnu jmenovanou pokrájenou zeleninu, mírně promícháme, opět podlijeme výpekem a dál pečeme dozlatova a doměkka. Když je maso měkké, stehna vyjmeme. Sos se zeleninou přelijeme do hlubší nádoby a nahrubo rozmixujeme. Přes cedník přidáme provařit do sosu na cca 12 - 15 minut záklechtku z hladké mouky a vody. Mouky dáme ale jen špetku, abychom zachovali přírodní chuť a vůni masa, zeleniny, bylinek. Nedáváme smetanu - my si na ní moc nepotrpíme nikdy v omáčce, kdyby to šlo, tak i mouku bychom nedávali, neboť máme raději přírodní sosy. Podáváme s knedlíkem. Jinak, dá se bez mouky nazvat tento králík i pokrmem bezlepkovým.

2016-04-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI