Ingredience: | |||||
králičí stehýnka nebo hřbety | 4 ks | velká cibule | 1 ks | česnek | 4 stroužky |
mrkev | 3 ks | kořen petržele | 1 ks | celer | 1/4 ks |
povidla | 1 sklenička | strouhaný perník | 10 dkg | oloupané mandle | 2 lžíce |
vlašská jádka | 1 lžíce | rozinky | 2 lžíce | černý pepř | 15 kuliček |
nové koření | 8 kuliček | sušený tymián | špetka | bobkové listy | 2 ks |
sůl | špetka |
Kralík na černo. Je to recept, který je docela žádaný nejen proto, že králičí maso je dietní, ale protože tento recept na kořenové zelenině lidé milují. Doufám, že vám bude zrovna podle toho mého receptu chutnat.
Králičí stehýnka dejte do hrnce, zalijte 1,5 litrem vody, přidejte kořenovou zeleninu, osolte, okořeňte a zvolna vařte do změknutí masa. Vývar sceďte, maso oberte z kostiček, zeleninu a koření vyhoďte. Do vývaru vmíchejte povidla i perník a společně povařte. Promixujte, aby nevznikly perníkové žmolky. Přidejte mandle, ořechy, rozinky a králičí maso. Nechejte omáčku rozležet do druhého dne a přílohu si vyberte podle své chuti, třeba noky, knedlík nebo brambory.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI