Králík na smetaně zpět

Ingredience:
králík domácí1 ksuzená slanina150 gmrkev150 g
petržel150 gceler150 gvelká cibule1 ks
bobkový list3 ksnové koření5 kuličekpepř5 kuliček
sádlo1 lžícevývar z kostí300 mlsmetana250 ml
plnotučná hořčice1 lžícecitron1 kscukr1 špetka
máslo1 plátek
králík domácí 1 ks, uzená slanina 150 g, mrkev 150 g, petržel 150 g, celer 150 g, velká cibule 1 ks, bobkový list 3 ks, nové koření 5 kuliček, pepř 5 kuliček, sádlo 1 lžíce, vývar z kostí 300 ml, smetana 250 ml, plnotučná hořčice 1 lžíce, citron 1 ks, cukr 1 špetka, máslo 1 plátek

Příprava

Králičí maso se nám pomalinku a nenápadně vytrácí z našich běžných kuchyní. Při tom má králík vysokou nutriční hodnotu a svalovina je bohatá na draslík, fosfor, hořčík a podobně. Pokud je u nás králík, jen se po něm zapráší. Tak pojďme na jeden jednoduchý a velmi chutný recept!

Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který si uvaříme předem.
Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme a jemně opepříme.
Do pekáče dáme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme porce králíka, koření, na větší kusy nakrájenou cibuli, lžíci sádla a vývar.
Přiklopené pečeme v troubě asi 2 hodiny. Během pečení králíka poléváme a obracíme.
Hotové maso vyjmeme, ze zeleniny vyndáme bobkový list a vše rozmixujeme dohladka.
Přidáme smetanu, ochutíme solí, hořčicí, cukrem, citronem a zjemníme máslem.
Omáčku ještě přecedíme, aby byla krásně hladká.

Podáváme s domácím knedlíkem.
2022-09-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI