Králík pečený na česneku s bramborovo-mrkvovo-petrželovou pěnou a zelenými fazolkami zpět

Ingredience:
králičí stehno1 ksčesnek4 stroužkyhimalájská sůl dle chuti
kmín špetkaČeské Ghíčko kousekmrkev1 ks
malá petržel1 ksbrambora1 ksmražené zelené fazolky bio Ardo hrst
králičí stehno 1 ks, česnek 4 stroužky, himalájská sůl dle chuti, kmín špetka, České Ghíčko kousek, mrkev 1 ks, malá petržel 1 ks, brambora 1 ks, mražené zelené fazolky bio Ardo hrst

Příprava

Králíka zbylo z předchozího dne ještě dost, jen se mi zachtělo jiné kombinace v příloze. A vznikla tato dobrůtka.

Králičí stehno omyjeme, dáme do zapékací mísy, potřeme směsí soli a česneku, pokmínujeme, podlijeme, dáme do trouby a pečeme na 180°C 1,5 hodiny. Během pečení otáčíme, případně podlijeme vodou. Králík by měl od kosti odpadávat. Ke konci potřeme Ghíčkem. Zeleninu pokrájíme na kostky, dáme do parního hrnce společně se zelenými fazolkami, uvaříme. Z mrkve, brambory a petržele vyšleháme pěnu a podáváme společně s králíkem a zelenými fazolkami.

2016-01-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI