Ingredience: | |||||
přední králičí běhy | 4 ks | menší hřbety | 2 ks | cibule | 600 g |
mrkev | 150 g | celer | 150 g | máslo | 1 plátek (2 cm) |
olej | 1 lžička | šťáva z jednoho citronu | dle chuti | nastrouhaná kůra z 1/2 citronu | dle chuti |
sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti | voda | 250 ml |
sladká smetana | 50 - 100 ml |
Králičí maso je u nás doma v oblibě. Máme možnost králíčka kupovat přímo z domácího chovu a to je pak parádní masíčko.
Králičí maso opláchneme, osušíme, vetřeme sůl, lehce opepříme a prudce ze všech stran opečeme v pánvi s rozehřátým máslem a olejem.
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nakrájíme na kostky, přidáme nastrouhanou kůru a všechno promícháme.
Na dno kameninové nádoby pomalého hrnce dáme polovinu zeleniny, poklademe osmaženými kousky králíka a zasypeme zbytkem zeleniny.
Výpek v pánvi vypláchneme vodou, přidáme citronovou šťávu a nalijeme ke králíkovi.
Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II.stupeň a necháme pracovat 3a1/2hodiny.
Poté z hrnce vytáhneme měkké maso a uchováme v teple.
Zeleninu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem, nemusíme úplně dohladka, naředíme smetanou, podle potřeby dosolíme a necháme na II.stupni cca 10minut prohřát.
Na přílohu se hodí různé noky, těstoviny, nebo knedlík(houskový,kynutý).
Při mixování zeleniny vyndáme kameninovou nádobu z podstavce pomalého hrnce. Mrkev jsem použila na zabarvení a celer na ochucení omáčky. Není to“klasická svíčková“z králíka. Jídlo můžeme připravit i na obyčejném sporáku v širším kastrolu, kde maso pod pokličkou a za občasného podlití dusíme doměkka cca 45 minut. Na podlévání můžeme místo vody použít bílé víno, nebo zeleninový vývar.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI