Ingredience: | |||||
zadní králičí nohy | 4 ks | vepřová plec | 900 g | škvařené vepřové sádlo | 150 g |
10° černé pivo nebo voda | 350 ml | vývar | 200 ml | kmín | 2 lžíce |
velká cibule | 2 ks | česnek | 8 stroužků | bobkový list | 2 ks |
nové koření | 6 kuliček | pepř | 6 kuliček | sůl | dle chuti |
Ráda používám při pečení masa černé pivo. Hezky zabarví šťávu i kůrčičku na mase.
Cibule a česnek nakrájíme nadrobno a společně s kořením dáme do velkého pekáče. Plecko naporcujeme na větší kusy a všechno maso osolíme. Vložíme k cibuli, posypeme kmínem a poklademe kousky sádla.
Podlijeme pivem, vývarem a přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 165°C na 70 minut.
Poté víko odstraníme, teplotu zvýšíme na 200°C a za občasného polévání výpekem dopékáme doměkka a na barvu.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI