Omáčka: | |||||
mrkev | 3 ks | petržel | 1 ks | eler | 50 g |
dýně | 150 g | pórek | 30 g | voda | 1 l |
řepkový olej | pár kapek | ||||
Vývar: | |||||
králičí prsa | 100 g | mrkev | 2 ks | celer | 30 g |
petržel | 1 ks | voda | 1 l | ||
Příloha: | |||||
světlá quinoa | 15 g | červená quinoa | 15 g |
Původně měl být králíček se špenátem, ale řekla jsem si, že udělám změnu a změna slavila úspěch. Králíček se konal, ale se zeleninovou omáčkou a quinoou. Náš malý strávníček vymlasknul celou mističku a ještě křičel mamíííí mňamííí.
Zeleninu na omáčku očistíme, pokrájíme a uvaříme v páře.
Vývar - maso omyjeme a vložíme společně s nahrubo pokrájenou zeleninou do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa a zeleniny.
Poté maso a zeleninu vyjmeme a vývar použijeme k uvaření quinoy. Zbylý vývar použijeme na přípravu omáčky. Zeleninu, kterou jsme připravili v páře rozmixujeme a naředíme vývarem. Pro lepší vstřebatelnost živin přidáme pár kapek řepkového oleje.
Omáčku podáváme společně s králičím masem a quinoou.
Zeleninu, kterou jsme vyjmuli a zbytek vývaru můžeme použít na přípravu polévky, nebo ji do omáčky rovněž přidat. Já si udělala polévku do zásoby.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI