Krémové rizoto s liškami zpět

Ingredience:
rýže Arborio dl potřebyolej trochubílé víno1/4 l
kuřecí vývar1,5 lcibule1 ksmáslo kousek
lišky hrstsůl špetkapepř špetka
smetana dle potřebyparmazán naozdobuolivový olej trochu
rýže Arborio dl potřeby, olej trochu, bílé víno 1/4 l, kuřecí vývar 1,5 l, cibule 1 ks, máslo kousek, lišky hrst, sůl špetka, pepř špetka, smetana dle potřeby, parmazán naozdobu, olivový olej trochu

Příprava

Jakékoliv rizoto z čerstvých hub musí potěšit nejen milovníky houbových jídel, ale i ty, kteří si chtějí vychutnát takové pravé "lesní" aroma.

Rýži Arborio mírně orestujeme na oleji, podlijeme čtvrt litrem bílého vína a poté co se víno vyvaří, postupně přiléváme litr a půl kuřecího vývaru.

Mezitím, co se rýže dusí, nakrájíme cibulku najemno a restujeme na másla spolu s liškami zhruba 10 minut. Jakmile máme orestováno, přidáme rýži, ochutíme solí, pepřem a pro zjemnění můžeme přidat trošku smetany, ale je nutné vědět, že v Itálii smetanu do rizota nedávají.

Před servírováním doporučujeme posypat hoblinkami parmazánu a pokapat olivovým olejem.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI