Ingredience: | |||||
rýže Arborio | dl potřeby | olej | trochu | bílé víno | 1/4 l |
kuřecí vývar | 1,5 l | cibule | 1 ks | máslo | kousek |
lišky | hrst | sůl | špetka | pepř | špetka |
smetana | dle potřeby | parmazán | naozdobu | olivový olej | trochu |
Jakékoliv rizoto z čerstvých hub musí potěšit nejen milovníky houbových jídel, ale i ty, kteří si chtějí vychutnát takové pravé "lesní" aroma.
Rýži Arborio mírně orestujeme na oleji, podlijeme čtvrt litrem bílého vína a poté co se víno vyvaří, postupně přiléváme litr a půl kuřecího vývaru.
Mezitím, co se rýže dusí, nakrájíme cibulku najemno a restujeme na másla spolu s liškami zhruba 10 minut. Jakmile máme orestováno, přidáme rýži, ochutíme solí, pepřem a pro zjemnění můžeme přidat trošku smetany, ale je nutné vědět, že v Itálii smetanu do rizota nedávají.
Před servírováním doporučujeme posypat hoblinkami parmazánu a pokapat olivovým olejem.
www.facebook.com/RegionNaTaliri
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI