Krémové špenátové rizoto s údeným lososom zpět

Ingredience:
ryže guľatozrnnej400 mlvývar500 - 600 mlúdený losos150 g
biele suché víno100 mlčerstvý baby špenát100 gsmotana na šľahanie250 ml
jarná cibulka2 ksolivový olej trochu
ryže guľatozrnnej 400 ml, vývar 500 - 600 ml, údený losos 150 g, biele suché víno 100 ml, čerstvý baby špenát 100 g, smotana na šľahanie 250 ml, jarná cibulka 2 ks, olivový olej trochu

Příprava

Priznávam, nie je moc SKINNY, je v ňom celá šľahačka. Ale hádam raz za čas si zaslúžime aj nejaké kalórie naviac...

Na panvici rozohrejem niekoľko lyžíc olivového oleja, pridám cibuľku nakrájanú na kocky a čoskoro aj ryžu (opláchnutú v teplej aj studenej vode). Pražím zopár minút, kým sa ryža nezohreje a neobalí v oleji. Pridám víno a miešam, kým sa neodparí. Následne postupne prilievam vývar a za viacmenej stáleho premiešavania ryžu varím, trvá to cca 20-25 minút, do takmer mäkka. Nakoniec primiešam lososa, lístky špenátu a podlejem smotanou. Miešam ešte  pár minút, kým nie je ryža hotová a rizotko  krémovo zamatové. 

2014-09-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI