Křenová omáčka z hokaido s uzeným masem zpět

Ingredience:
uzené maso vcelku900 gvoda1 lnové koření5 kuliček
černý pepř5 kuličekbobkový list2 ks
Omáčka:
olej2 lžícecibule1 ksuzený vývar600 ml
dýně Hokaido500 gjablka300 gkrenex3 lžíce
nastrouhaný křen1 vrchovatá lžícemáslo1 pláteksůl dle chuti
uzené maso vcelku 900 g, voda 1 l, nové koření 5 kuliček, černý pepř 5 kuliček, bobkový list 2 ks, olej 2 lžíce, cibule 1 ks, uzený vývar 600 ml, dýně Hokaido 500 g, jablka 300 g, krenex 3 lžíce, nastrouhaný křen 1 vrchovatá lžíce, máslo 1 plátek, sůl dle chuti

Příprava

Máte rádi omáčky? Vyzkoušejte kombinaci dýně Hokaido,jablíček a křenu.

Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka. Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou. 
Jablka zbavená jádřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má dýně zdravou slupku, loupat ji nemusíme, pouze nakrájíme na kostky. 
V hlubším hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, jablka, uzený vývar a uvaříme doměkka. Poté vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme krenex, čerstvý křen, máslo na zjemnění a ještě 5minut provaříme. 
Omáčku podle potřeby naředíme na námi požadovanou hustotu a dochutíme.
Podáváme s knedlíkem a plátkem uzeného masa.

2016-09-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI