Ingredience: | |||||
uzené maso vcelku | 900 g | voda | 1 l | nové koření | 5 kuliček |
černý pepř | 5 kuliček | bobkový list | 2 ks | ||
Omáčka: | |||||
olej | 2 lžíce | cibule | 1 ks | uzený vývar | 600 ml |
dýně Hokaido | 500 g | jablka | 300 g | krenex | 3 lžíce |
nastrouhaný křen | 1 vrchovatá lžíce | máslo | 1 plátek | sůl | dle chuti |
Máte rádi omáčky? Vyzkoušejte kombinaci dýně Hokaido,jablíček a křenu.
Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka. Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou.
Jablka zbavená jádřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má dýně zdravou slupku, loupat ji nemusíme, pouze nakrájíme na kostky.
V hlubším hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, jablka, uzený vývar a uvaříme doměkka. Poté vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme krenex, čerstvý křen, máslo na zjemnění a ještě 5minut provaříme.
Omáčku podle potřeby naředíme na námi požadovanou hustotu a dochutíme.
Podáváme s knedlíkem a plátkem uzeného masa.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI