Ingredience: | |||||
ryze Basmati | 300 ml | voda | 450 ml | soľ | štipka |
velke cerstve tigry kreviety | 22 ks | ghi | 2 lyžice | azijsky bobkovy list (Tej patta) | 1 ks |
rimskey rasce (Jeera) | 1 lyžička | hnedy kardamon | 2 ks | skorice | kusok |
celka cervena cibula | 1 ks | nastruhaný zázvor | 1/2 lyžičky | nastuhaný cesnak | 1/2 lyžičky |
mensie paradajky | 2 ks | mleta kurkuma | 1/3 lyžičky | kasmirský čili koreni | 1/2 lyžičky |
soľ | štipka | čerstvá koriandrová vňať | hrstka |
Kurkuma, vůně Indie a dobré jídlo....to je to, co můj blog nabízí.
Krevety si ocistime.
Uvarime si ryzu podla tohoto navodu.
Vo woku (kadhai) zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu, bobkovy list, kardamon a skoricu. Chvilocku nechame rozvonat.
Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak. Restujeme, kym cibula nezmakne.
Pridame nadrobno nakrajane paradajky, cili korenie a kurkumu. Restujeme, kym paradajky nezmaknu.
Potom pridame ocistene krevety, osolime a restujeme asi 6 minut.
Potom pridame predvarenu ryzu a premiesame. 2 minutky opekame, premiesavame. Nemiesame prilis burlivo, aby sme ryzu "nepolamali".
Nakoniec pridame nadrobno nakrajanu koriandrovu vnat, premiesame, odstavime z ohna a nechame 10 minut pod pokrievkou odlezat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI