Ingredience: | |||||
olivový olej | 1 lžíce | jemně nasekaná cibule | 1/2 šálku | jemně nasekaný česnek | 2 stroužky |
nevařená quinoa | 2 šálky | chilli | 1 lžička | zeleninový nebo kuřecí vývar | 4 šálky |
solené máslo | 6 lžic | syrové krevety | 1 kg | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | čerstvá petrželka | dle chuti | čerstvá citronová šťáva | dle chuti |
Miluju krevety. Tento recept jsem objevila náhodou, kdy jsem potřebovala udělat rychlé jídlo pro 6 lidí. Výsledek byl úžasný, dokonalý. Kuskus, bulgur a jiné s nadsázkou řečeno "moderní těstoviny" nejsou zrovna moje star, ale guinoa mě oslovila kdysi už natolik, že jsem ji zvolila i ke krevetám. Dietní krevety Vás chuťově polaskají a guinoa zasytí.
Rozehřejte olej ve velkém hrnci na středně vysokém ohni. Přidejte cibuli a nechte ji zpěnit, cca 5 minut. Přidejte česnek a míchejte, aby se zabránilo spálení. Přidejte tepelně neupravené quinoa a ½ lžičky chilli. Posypte solí a pepřem. Míchejte, nechte tak 1 minutu. Přidejte vývar, přiveďte do varu, přikryjte a vařte 15-20 minut. Když je quinoa hotová, poznáte, když je měkká. Promíchejte s čerstvou petrželkou. Nechte stranou.
Rozpusťte si na velké pánvi lžíci másla, vložte krevety a posypte zbývajícím ½ lžičky chilli. Ochuťte solí a pepřem. Ke konci přidejte trošku česneku a promíchejte s krevetami. Krevety vložte do hrnce s připravenou quinoa a promíchejte.
Rozpusťte zbývající 5 lžic másla s 2 lžičky česneku v menším hrnci a vše tím zalijte a posypte petrželkou a pokapejte citronovou šťávou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI