Krevety na česneku na dva způsoby zpět

Ingredience:
krevety dle potřebyolej dle potřeby
Asie:
chilli papričky dle chutičesnek2 stroužkycitronová tráv1 stonek
rybí omáčka2 lžícekoriandr dle chutilimeta dle chuti
Středomoří:
chilli papričky dle chutičesnek2 stroužkysůl dle chuti
pepř dle chutipetržel dle chuticitron dle chuti
krevety dle potřeby, olej dle potřeby, chilli papričky dle chuti, česnek 2 stroužky, citronová tráv 1 stonek, rybí omáčka 2 lžíce, koriandr dle chuti, limeta dle chuti, chilli papričky dle chuti, česnek 2 stroužky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, petržel dle chuti, citron dle chuti

Příprava

Milujete krevety stejně jako já? Tak přesně pro vás bude tenhle recept. 

Toto jídlo se jmenuje krevety na česneku, ale podle surovin, které zvolíte, dostanete se chutí do Asie a nebo do Středomoří. Já miluji obojí, ale teď v tomhle chladnějším počasí dávám přednost asijské variantě.

Někteří z vás si stěžují, že jsou krevety tuhé a gumové, ale věřte, že tomu tak být opravdu nemusí. Pokud je chcete krásně křehké, tak je na pánvi netrapte déle než tři minuty a těm růžovým, co na vás koukají z mrazáku, se raději vyhněte. Klidně kupte mražené a už vyloupané a zásadně jen ty šedé. Ty jsou nepředvařené a lépe se s nimi pracuje.

Jestliže máte doma hmoždíř, tak jedině dobře. V obou receptech ho budete potřebovat. Pokud ho nevlastníte, tak použijte malý mixér a nebo krájejte vše na velmi malé kousky. Do hmoždíře tedy vložte vše potřebné a nezapomeňte i na stonky od koriandru a petržele. Krásné lístky si nechte potom na ozdobu. Veškeré suroviny je lepší si lehce předkrájet a jakmile máte podrceno, přidejte i rybí omáčku (Asie).

Do pánve si dejte trochu oleje a vzniklou pastu. Nechte rozvonět a přihoďte čerstvé a nebo pozvolna rozmrazené krevety. Párkrát prohoďte a nezapomeňte, že tři minuty jim na pánvi stačí.

Přendejte na talíř, zasypte bylinkami a nezapomeňte na řez citronu či limety.

Toto jídlo můžete podávat s těstovinami (rýžové nudle, pšeničné nudle, špagety...), rýží, zeleninou, opečeným toastem... No prostě s čím chcete. Můžete to pojmout jako hlavní jídlo, lehkou večeři a nebo výborné zobání k vínu. 

Dobrou chuť.

2017-11-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI